Vakantiewoning

La Joie de Vivre

Slaapkamers

Badkamers

Personen

Buiten zwembad

Wie zijn wij

Onze jarenlange vriendschap heeft z’n wortels in de plaatselijke jeugdbeweging, en heeft nadien een vervolg gekend via een unieke oudleidingswerking.
Onze droom om een vaste stek in de Ardennen te hebben is ontstaan tijdens de vele jeugd- en oudleidingskampen die we samen met andere vrienden jaarlijks organiseren. Er is niets zo uniek als genieten van de natuur, wegdromen bij een kabbelend beekje of straffe verhalen vertellen aan een gezellig vuurtje. Kortom: “La Joie de Vivre”
Onze gite is gelegen in Comblain-la-Tour, deelgemeente van Hamoir, en 15 km. van Barvaux en Durbuy. De 4 slaapkamers bieden een prachtig uitzicht op de Ourthe, de grote tuin met zwembad zorgt dan weer voor de nodige rust.
Met “La Joie de Vivre” hebben we een pand gevonden niet alleen met een authentiek karakter, maar zeker ook met een geschiedenis.
Vandaag is Comblain la Tour een rustig Ardens dorpje aan de Ourthe, maar in de jaren 60 werd er muziekgeschiedenis geschreven: tussen 1959 en 1966 werd jaarlijks een wereldberoemd Jazzfestival georganiseerd, met namen als Chet Baker, Ray Charles, John Coltrane en vele anderen. Het wordt de moeder aller Europese festivals genoemd en vormde in het bijzonder ook het voorbeeld voor het Vlaamse Jazz Bilzen.
Maar bij de oudere bewoners van het dorp zal de naam “Café Colson” zeker ook een nostalgisch belletje doen rinkelen: het pand deed in de jaren ’60 nl. dienst als één van de talrijke “estaminets”, waar de lokale bevolking dagelijks hun vrije uren doorbrachten en waar “le Pèkèt” rijkelijk werd geschonken.
Wie vandaag logeert in “La Joie de Vivre” kiest voor mooie natuur, sport en avontuur, gezellige brasseries en restaurants, maar vooral voor een ontspannen en zorgeloos verblijf in één van de mooiste streken van de Belgische Ardennen.

Wendy en Filip
Kristel en Bart

Hebt u een vraag?

Spreek met de gastheer?

85 Rue de Fairon, Comblain-la-Tour